Thursday, September 09, 2010

SELAMAT HARI RAYA!!Esok menandakan hari terakhir umat Islam berpuasa di bulan Ramadhan kerana Syawal bakal tiba..

Esok juga lah aku akan pulang ke kampung halaman untuk meminta ampun dan maaf ayah dan bonda..

Kepada sahabat - sahabat yang masih mempunyai ibu dan bapa..1 Syawal merupakan hari mulia yang penuh dengan hikmah untuk kita memohon keampunan dan menzahirkan semangat kekeluargaan yang kian pudar dek kesibukan seharian..

Moga-moga semangat itu akan terus mekar dan kekal selamanya.

Dikesempatan ini juga, aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI kepada semua pembaca tidak kira samada pembaca tegar, pembaca senyap (silent reader) dan pelbagai-bagai pembaca lagi..sesungguhnya aku amat hargai kerana kalian sudi meluangkan masa yang berharga itu untuk membaca nukilan aku yang mengarut ini.

Kepada sahabat yang pulang ke kampung halaman dengan kenderaan sendiri..silalah tunggang/pandu dengan cermat..walaupun sudah lambat, tapi jika penat berhenti sajalah, nak laju pun tak kemana jugak..saper suruh ko balik lambat ( sambil melihat kepada diri sendiri di dalam cermin).

Seandainya tuan/puan juga berasal atau kebetulannya beraya di negeri hamba yang yang tersohor ini, sudilah kiranya tuan hamba menghubungi hamba untuk sekadar sembang sembang di sesi teh tarik (jika ada warung yang bukak laa tak pon datang aje laa umah aku).

Wassalam..

No comments: