Monday, June 08, 2009

Ada apa dengan Jun?

Kehidupan sehari-harian dah jadi makin mencabar..makin gile.
Nak update blog pun rasanya takde masa..malas dan takde mood..
Anyway, life must goes on..

Terengganu Negeri Ku

Khabarnya negeri Terengganu telah diserang oleh raksasa. Kebetulannya, Ultraman telah mengambil cuti rehatnya yang masih berbaki 40 hari dan bercuti di planet Pluto sebab Bumi sekarang sudah panas (global warming laa katakan...)

Akibatnya, Stadium Sultan Mizan yang baru sahaja dibina sempena SUKMA tahun lepas telah roboh.

Kecoh seantero negara mendengarkan perkara ini. Banyak pihak diminta mengemukakan laporan mereka. Dengar perkhabaran dari Kerajaan Langit, Ultraman pun kena surat tunjuk sebab dari KSN. Rasanya, akan dikenakan tindakan tatatertib kerana bercuti tanpa kebenaran Ketua Jabatan (Sapa Ketua Jabatan dia??)


Gambar semasa kejadian telah berjaya diambil oleh wartawan terkemuka negara, Karam Sinki Wan Alia.

No 6 ??

The Sun pada 4 Jun telah melaporkan bahawa Malaysia telah diletakkan sebagai negara ke-6 yang mempunyai perkhidmatan awam paling efisien. Survey yang dibuat meletakkan Singapura, Hong Kong, Thailand, Korea Selatan, Jepun sebagai negara yang mempunyai perkhidmatan awam yang terbaik di atas Malaysia.

Walaubagaimanapun, India diletakkan pada kedudukan paling akhir. Antara negara lain yang terlibat adalah Taiwan, Vietnam, China, Filipina dan Indonesia.

Ke-6 daripada 12 negara ?? Bagus ke??

Politik

Disebabkan pengaruh Tahun Lembu amat kuat kepada ahli politik kita, maka aku pun taknak campur sangat berkenaan perkara ini..

Tak pasai-pasai aku berjangkit Influenza Lembu diaorang nih..

Barcelona

Sedia maklum, Barcelona adalah juara piala Champions League. Ok skit laa, MU tak menang.

Roger Federer

Semalam berlangsungnya perlawanan akhir Roland Garros iaitu salah satu daripada 4 Grand Slam di dalam dunia tenis. Pertandingan di gelanggang tanah liat ini juga merupakan satu-satunya Grand Slam yang masih belum dimenangi
oleh idola tenis ku, Roger Federer walaupun telah memasuki perlawanan akhir 5 tahun berturut-turut..disebabkan dia kena lawan Rafael Nadal.

Namun, tahun ini Nadal telah ditewaskan oleh Robin Soderling pada pusingan ke-4 dan bertemu Federer pada perlawanan akhir semalam.

Soderling yang tidak pernah menang bertemu Federer, seperti dalam jangkaan tewas sekali lagi dan seterusnya menobatkan Federer sebagai juara dan mengakhiri nasib malang Federer, 5 tahun berturut-turut sebelum ini..
Kudos to Roger..

No comments: