Wednesday, November 19, 2008

Selingan Minggu Ini


LOGO BARU KEMENTERIAN SAINS, TEKNOLOGI DAN INOVASI

Hari ini Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) telah menggunapakai logo baru bagi menggantikan lago lama yang berupa jata negara yang mempunyai perkataan MOSTI di bawahnya. 

Mengikut sumber dalaman rasional di sebalik logo tersebut adalah seperti berikut: : 

Menggambarkan pergerakan molekul yang melambangkan eksplorasi dan  penyelidikan berterusan dalam bidang sains, teknologi dan inovasi. 

Bulatan melambangkan teknologi sains angkasa sebagai bidang yang akan terus diterokai.




METRO AHAD

Jika anda perasan, cuba cari di manakah saya? 

5 comments:

maymel said...

x perasanlah u ni mana satu....bila i zoom jer nampak tu nampak tapi x nampak mata dengan hidung pun!!!???:)

X-weatherman said...

itu sebab terlampau hensem...terpaksa dikuragkan kehensemannya sedikit untuk mengelakkan line telefon di pejabat bizi..

kama said...

swot, haritu aku nmpak kamu di tournament bola tampar tersebut tp tak sempat nak tegur2 bagai.. anyway, menang tak?

X-weatherman said...

Hahaha..sampai quarter final aje, lepas tu jadi lauk..

Ko pun ada sana?? Ko pegi kenduri kawin kat sebelah tu ke?

kama said...

kenduri kawen? taklah.. aku temankan kawan. team perempuan kimia main utk quater hari ahad tu.. team lelaki kimia bungkus hari sabtu lagik..