Thursday, December 02, 2010

1 Disember

Semalam 1 Disember...ada 3 peristiwa yang berlaku..

1 Peristiwa disambut diseluruh dunia...iaitu Hari Aids Sedunia..aku pon tak paham, kenapa nak sambut Aids..bukankah itu penyakit..dan adakah pada 1 Disember ni semua orang takkan dijangkiti virus HIV?? Entahlah...

1 Peristiwa lagi rasanya dikeji oleh seluruh rakyat Malaysia di mana pada malamnya Malaysia telah dibelasah 5-1 oleh musuh dari seberang iaitu Indonesia..betul betul telah diganyang oleh mereka..tapi sukatilah..i dont care much nowadays..i just feel pity to them..adakah mereka suka suka untuk kalah?? Real Madrid pon kena belasah 5-0 dengan Barcelona..dan adakah mereka berkehendakkan keputusan tersebut untuk berlaku? Rasanya tidak..

Dan 1 lagi peristiwa belaku ke atas diri aku di mana aku telah selamat melaporkan diri di pejabat baru iaitu di Pusat Sains Negara, yang terletak di Bukit Kiara, kira-kira 10 km aje dari rumah aku..aku tak tahu samada nak celebrate atau tak memandangkan banyak masalah yang ada di organisasi yang kecil tersebut..walaubagaimanapun aku tetap mengambil tanggungjawab tersebut dengan hati terbuka..but the thought of quitting this job is getting stronger and stronger...and i'm just waiting for the right moment..

Additional info :

1 Disember juga merupakan hari di mana minyak RON97 naik 15 sen menjadikan harganya RM2.30...maka perbelanjaan minyak keta aku juga akan meningkat lebih dari 15 sen, sebab sekali isi atleast 30 liter..

No comments: